Πετρέλαιο: Υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι
Οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας και η Κίνα δίνουν τον τόνο στην αγορά
Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι στη σκιά των διαπραγματεύσεων Ρωσίας -Ουκρανίας αλλά και των lock down που ανακοίνωσε η Κίνα, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI υποχωρούν κατά 8,75% στα 99,76 δολάρια το βαρέλι. H τιμή του αργού Brent σημειώνει πτώση 8% στα 103,68 δολάρια το βαρέλι.
Πτώση λόγω…
Η Ρεμπέκα Μπάμπιν, επικεφαλής του τμήματος ενέργειας στην CIBC Private Wealth U.S, απέδωσε την υποχώρηση των τιμών στο μείγμα γεωπολιτικών παραγόντων και παραγόντων ζήτησης.
Η Ρωσία και η Ουκρανία επρόκειτο θα επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες αύριο, ενώ η ζήτηση της Κίνας για τον Μάρτιο αναμένεται να αναθεωρηθεί προς τα κάτω λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της επιβολής lockdown.
Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε πάνω από 100 δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, προκαλώντας φόβους ότι ο εφοδιασμός θα διαταραχθεί. Ήταν η πρώτη φορά που το πετρέλαιο ξεπέρασε το τριψήφιο επίπεδο από το 2014.
- Ο Ολυμπιακός φροντίζει για το ευρωπαϊκό του μέλλον: Τι σημαίνει το «προσπέρασμα» στη Μπόντο
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Έρχεται η τελευταία εκπομπή για το 2025
- Παχυσαρκία: Ξεκινά η διαδικασία για δωρεάν διανομή φαρμάκων
- Μπιλ Γκέιτς για AI: Γιατί κάποιες εταιρείες θα αξίζουν λιγότερο στο μέλλον
- Η δικαιοσύνη στο Καζακστάν και…. οι Γερμανοί ξανάρχονται
- Ελεγκτικό Συνέδριο: Στο μικροσκόπιο του δημόσια έργα… μιας χρήσης – Το μωσαϊκό των αστοχιών








