
Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγελίες για τη Ζαπορίζια – Θέλουν τον έλεγχο του εργοστασίου οι Ρώσοι
«Δέκα στελέχη της Rosatom, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο αρχιμηχανικοί, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να μπουν στο εργοστάσιο»
Ρώσοι αξιωματούχοι επιχείρησαν να μπουν και να αναλάβουν τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής της κρατικής, ουκρανικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Energoatom.
Ανήκει στη Rosatom
Ο Πέτρο Κότιν είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είπαν στο προσωπικό του σταθμού, τους Ουκρανούς εργαζόμενους, ότι το εργοστάσιο ανήκει τώρα στην ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom, μετά την κατάληψή του, την περασμένη εβδομάδα.
Επιχείρησαν να μπουν
Δέκα στελέχη της Rosatom, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο αρχιμηχανικοί, επιχείρησαν κατόπιν, ανεπιτυχώς, να μπουν στο εργοστάσιο και να αναλάβουν τη λειτουργία του, πρόσθεσε ο Κότιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση.
Στην περιοχή του σταθμού «υπάρχουν περίπου 500 Ρώσοι στρατιώτες με αυτόματα όπλα (…) το προσωπικό μας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση», τόνισε ο Κότιν.
- Σοκ σε Τότεναμ και εθνική Ολλανδίας: Ρήξη χιαστού ο Τσάβι Σίμονς, χάνει το Μουντιάλ
- Η Nova αναδεικνύει τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου
- Εικόνες θλίψης: Άγνωστοι γέμισαν σημείο στα Κύθηρα με μπάζα και απορρίμματα-Τι είπε στο in ο Δήμαρχος Κυθήρων
- Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον φυλακίστηκε για τον θάνατο του σταρ – Τώρα, άνοιξε νέο ιατρείο
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν





