
Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγελίες για τη Ζαπορίζια – Θέλουν τον έλεγχο του εργοστασίου οι Ρώσοι
«Δέκα στελέχη της Rosatom, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο αρχιμηχανικοί, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να μπουν στο εργοστάσιο»
Ρώσοι αξιωματούχοι επιχείρησαν να μπουν και να αναλάβουν τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής της κρατικής, ουκρανικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Energoatom.
Ανήκει στη Rosatom
Ο Πέτρο Κότιν είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είπαν στο προσωπικό του σταθμού, τους Ουκρανούς εργαζόμενους, ότι το εργοστάσιο ανήκει τώρα στην ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom, μετά την κατάληψή του, την περασμένη εβδομάδα.
Επιχείρησαν να μπουν
Δέκα στελέχη της Rosatom, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο αρχιμηχανικοί, επιχείρησαν κατόπιν, ανεπιτυχώς, να μπουν στο εργοστάσιο και να αναλάβουν τη λειτουργία του, πρόσθεσε ο Κότιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση.
Στην περιοχή του σταθμού «υπάρχουν περίπου 500 Ρώσοι στρατιώτες με αυτόματα όπλα (…) το προσωπικό μας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση», τόνισε ο Κότιν.
- Φως στο Τούνελ: Κορυφή και ρεκόρ σεζόν την Παρασκευή 24 Απριλίου
- Συμφωνία της ΑΕΚ με Βίντα για ακόμη ένα χρόνο!
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σπυρόπουλο στη Χαριλάου Τρικούπη – «Καλό αγώνα»
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια σκληρή σειρά με τη Μονακό – Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ο Βεζένκοφ»
- Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης γιατί δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει




