Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο Τσερνομπίλ

Ρωσία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο Τσερνομπίλ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση στο Τσερνόμπιλ έχει πλέον αποκατασταθεί.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι Λευκορώσοι ειδικοί αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία.

Το Τσερνόμπιλ είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω των μαχών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα ερωτήματα για την κατάληψη του Τσερνόμπιλ

Ένα βασικό ερώτημα που εξετάζεται είναι γιατί η Ρωσία να θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο μιας έρημης και με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας περιοχής και ένα πυρηνικό εργοστάσιο που δεν λειτουργεί πλέον.

Η απάντηση σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές είναι η… γεωγραφία. Όπως επισημαίνουν, το Τσερνόμπιλ βρίσκεται πάνω στη συντομότερη διαδρομή από τη Λευκορωσία στο Κίεβο και άρα είναι αναμενόμενο ότι βρίσκεται στο δρόμο των ρωσικών στρατευμάτων.

«Είναι ο συντομότερος δρόμος από το σημείο Α στο σημείο Β» αναφέρει ο Τζέιμς Άκτον, στέλεχος της δεξαμενής σκέψης Carnegie Endowment for International Peace.

«Το Τσερνόμπιλ δεν έχει καμία στρατιωτική σπουδαιότητα αλλά βρίσκεται στη συντομότερη διαδρομή από τη Λευκορωσία στο Κίεβο που είναι ο κεντρικός στόχος της Ρωσίας στην προσπάθεια της να εκδιώξει την Ουκρανική κυβέρνηση» υποστηρίζει ο Τζακ Κιν, πρώην διοικητής του Επιτελείου του στρατού των ΗΠΑ.

Ο Κιν αναφέρει ότι η διαδρομή αυτή είναι ένας από τους τέσσερις άξονες που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός για να εισβάλει στην Ουκρανία και η κατάληψη της περιοχής και του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ ήταν μέρος του σχεδίου των Ρώσων. Ίσως, όμως, στο σχέδιό τους δεν είχαν υπολογίσει το ενδεχόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο με τους τεράστιους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024