
Τζόνσον: Δεσμεύεται για αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Η δέσμευση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας έγινε στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε χθες Τετάρτη στον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι δεσμεύεται να αυστηροποιήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, προκειμένου να επιφέρει το μέγιστο οικονομικό κόστος στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Τηλεφωνική επικοινωνία
Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εν όψει της κρίσιμης συνάντησης Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε χαρακτηρίσει «ανήθικο» τον βομβαρδισμό μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, από τον οποίο 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
«Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ανήθικα από το να στοχεύεις ανυπεράσπιστους ανθρώπους», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, κοινοποιώντας μέσω Twitter άρθρο σχετικά με τη ρωσική επίθεση στη Μαριούπολη.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
- Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή του φρικτού τροχαίου με τις δύο νεκρές γυναίκες

