Επιτραπέζιες ελιές: Πώς κινήθηκαν οι εισαγωγές στις αρχές της σεζόν
Για τις επιτραπεζιες ελιές πέντε αγορές αντιπροσωπεύουν περίπου το 64% των εισαγωγών σε όλο τον κόσμο.
Μειωμένο κινήθηκε το εμπόριο επιτραπέζιων ελιών στις κύριες αγορές για το καλλιεργητικό έτος 2021/2022.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε για τους πρώτους μήνες της καλλιεργητικής περιόδου το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, οι εισαγωγές επιτραπέζιων ελιών μειώθηκαν στην Αυστραλία κατά 14,8%, στη Βραζιλία κατά 23,6%, στον Καναδά (-31,7%), και τις χώρες εκτός ΕΕ (-10,8%), ενώ αύξηση σημείωσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 3,1%) σε σύγκριση για την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.
Να σημειωθεί ότι για τις επιτραπέζιες ελιές , πέντε αγορές αντιπροσωπεύουν περίπου το 64% των εισαγωγών σε όλο τον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες με 23%, η Βραζιλία με 17%, η Ευρωπαϊκή Ένωση με 16%, ο Καναδάς με 5% και η Αυστραλία με 3%.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το εμπόριο επιτραπέζιων ελιών τους πρώτους μήνες του τρέχοντος καλλιεργητικού έτους (2021/2022).
Επίσης, οι εισαγωγές επιτραπέζιων ελιών προέρχονταν κυρίως από την Ισπανία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αργεντινή, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Περού.
- ΠΑΣΟΚ: Συνήγορος του Φραπέ η ΝΔ – Η σιωπή του προστίθεται στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δώρο Χριστουγέννων – Επιδόματα: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές
- Σάλος στη Σερβία για το συμβόλαιο του Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν
- Το «παραλήρημα» της ΑΙ απειλεί την ψυχική υγεία – Αμερικανοί εισαγγελείς προειδοποιούν τις Big Tech
- Καίτη Γκρέυ: Ο γιος της κατέθεσε αγωγή για ακύρωση της διαθήκης
- Μοτοσικλετιστής παρέσυρε αστυνομικό στην Αττική Οδό προσπαθώντας να διαφύγει – Βίντεο ντοκουμέντο


