Ιταλία: Πώς θα κινηθούν κεντροαριστερά και δεξιά στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της χώρας
Όλα δείχνουν ότι και πάλι δεν θα υπάρξει εκλεγμένος πρόεδρος στην Ιταλία.
Ο κεντροαριστερός συνασπισμός στην Ιταλία, που περιλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων και το κόμμα LEU, θα ρίξει λευκό σήμερα στον τέταρτο γύρο της προεδρικής εκλογής, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των κομμάτων, ενώ τα κεντροδεξιά κόμματα ανακοίνωσαν πως θα απόσχουν από τη σημερινή ψηφοφορία, αλλά σχεδιάζουν να υποστηρίξουν στις επόμενες ψηφοφορίες έναν υποψήφιο με «υψηλή θεσμική αξία».
Τι σημαίνουν αυτές οι αποφάσεις των κομμάτων
Αυτές οι αποφάσεις των κομμάτων σημαίνουν πως η σημερινή τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στο κοινοβούλιο στις 12:00 ώρα Ελλάδας, δεν θα έχει και πάλι νικητή. Τα βαθιά διαιρεμένα κόμματα έχουν επίσης έτσι περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσουν να βρουν έναν αμοιβαία αποδεκτό υποψήφιο.
Η κεντροδεξιά, που περιλαμβάνει τη Λέγκα, τα Αδέλφια της Ιταλίας και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, δήλωσε πως θέλει να πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή, δύο προεδρικές ψηφοφορίες, ένδειξη ότι ο συνασπισμός αυτός θέλει να επιταχύνει την εκλογική διαδικασία.
Ο κεντροαριστερός συνασπισμός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως είναι έτοιμος να διεξαγάγει συνομιλίες με την κεντροδεξιά για να βρουν έναν κοινό υποψήφιο που θα μπορούσε «να αντιπροσωπεύσει όλους τους Ιταλούς».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Greek Defense Minister Holds High-Level Talks
- Ιράν: Από το σόου του «Συμβουλίου Ειρήνης» στα αχαρτογράφητα νερά ενός νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Όλοι οι λόγοι που ο σκύλος «καβαλάει» άλλους σκύλους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
- Έρικ Ντέιν λίγο πριν φύγει από τη ζωή: «Έχω δύο κόρες στο σπίτι, θέλω να είμαι εκεί»
- Ροντινέι για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν: «Όσο υπάρχει πιθανότητα, θα παλεύουμε μέχρι το τέλος»
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας σε δεύτερο βαθμό




