Κύπρος: Στο 58,23% η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις λεγόμενες «βουλευτικές» εκλογές
«Βουλευτικές εκλογές» σήμερα στο ψευδοκράτος των Κατεχομένων της Κύπρου. Συμμετείχαν 8 κόμματα με συνολικά 403 υποψηφίους. Η αποχή έφτασε το 41,77%
Ποσοστό 58,23% των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στα κατεχόμενα για την ανάδειξη των νέων λεγόμενων «βουλευτών» του ψευδοκράτους. Η αποχή έφτασε το 41,77%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για εκλογική διαδικασία στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Στις αποκαλούμενες «βουλευτικές» εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, κατήλθαν 8 κόμματα με συνολικά 403 υποψηφίους, από τους οποίους και θα αναδειχθεί η ψευδο-κυβέρνηση. Εκλέγονται 50 «βουλευτές».
Στήθηκαν 763 κάλπες σε έξι «επαρχίες», 203.792 ήταν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Όσοι προσήλθαν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν με τρεις τρόπους: Κόμμα (μόνο), κόμμα και υποψήφιο και μικτή – οριζόντια ψηφοφορία, γι αυτό και η καταμέτρηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε αλλά σε 24 ώρες. Νωρίτερα, θα γίνουν γνωστά τα ποσοστά των κομμάτων, καθώς και το πόσα, αλλά και ποια από αυτά θα καταφέρουν να περάσουν το 5%, που είναι και το όριο εισδοχής στην ψευδοβουλή, η οποία θα είναι εξακομματική.
Φαβορί στη διαδικασία που ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα εμφανίζεται το Δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας του τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά, αλλά όχι και την αυτοδυναμία του, παρά το πλήγμα που δέχθηκε πρόσφατα με τη δημοσιοποίηση «ροζ» βίντεο με εμπλοκή στελεχών του, ενώ δεύτερο, όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει το κεντρο-αριστερό Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα. Συμμετείχαν ακόμη το Κόμμα του Λαού, το Δημοκρατικό, η Κοινοτική Δημοκρατίας, το κόμμα Αναγέννησης (των εποίκων), της Κοινοτικής Απελευθέρωσης και η κίνηση Δρόμος Ανεξαρτησίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το κράτος συνεχίζει να εκδικείται την Παρασκευή Τυχεροπούλου – για «συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ» μιλά ο δικηγόρος της
- Τεράστιο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω του σοβαρού τροχαίου
- Παναθηναϊκός: Ψάχνει αντίδραση κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ
- Κλιμακώνουν με 48ωρους αποκλεισμούς οι αγρότες επικαλούμενοι «το δικαίωμα στη ζωή» – Σύγκρουση επιλέγει το Μαξίμου
- Σέρρες: «Δεν είναι δολοφόνος – Ήταν κακιά στιγμή» – Ο αδελφός του 16χρονου που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο
- Γαλλία: Τα τρακτέρ των αγροτών έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού
