Ιταλία – Διευθυντής νοσοκομείου δεν δέχεται ανεμβολίαστους ασθενείς
«Θεραπεύουμε τους ανεμβολίαστους ασθενείς όταν παρουσιάζουν επείγοντα προβλήματα υγείας. Οταν δεν ανήκουν στα επείγοντα περιστατικά αναβάλλουμε τις θεραπείες τους».
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου Γκαλεάτσι του Μιλάνου, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, είναι της άποψης ότι στη φάση αυτή είναι ασφαλέστερο να αναβάλλονται οι θεραπείες μη εμβολιασμένων ασθενών, εκτός και αν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.
Νέα ευπαθής ομάδα
Κληθείς να σχολιάσει σειρά δημοσιευμάτων, ο Πρελιάσκο υπογράμμισε ότι στην ουσία οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς αποτελούν νέα ευπαθή ομάδα και η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο των πολιτών που θεραπεύονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους.
«Θεραπεύουμε τους ανεμβολίαστους ασθενείς όταν παρουσιάζουν επείγοντα προβλήματα υγείας. Οταν δεν ανήκουν στα επείγοντα περιστατικά αναβάλλουμε τις θεραπείες τους. Ελπίζουμε να μπορέσουν να έρθουν στο νοσοκομείο σε έναν μήνα, όταν τα κρούσματα κοροναϊού δεν θα είναι σε έξαρση», πρόσθεσε ο ιταλός καθηγητής ιολογίας.
Εγινε στόχος
Σύμφωνα με τον Τύπο, λόγω της θέσης του αυτής, ο συγκεκριμένος επιστήμονας έγινε στόχος προπηλακισμών και απειλών από αντιεμβολιαστές και αρνητές.
Κάποιοι, μάλιστα, δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο τη διεύθυνση του σπιτιού του και τον αριθμό τηλεφώνου του.
Πολλοί σχολιαστές, πάντως, αναφέρουν ότι, λόγω και της στάσης των πολιτών που αρνούνται να εμβολιαστούν, με το νέο κύμα της πανδημίας αναβλήθηκαν εξετάσεις και αγωγές πολλών καρκινοπαθών, οι οποίοι κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν επιπτώσεις στην κατάσταση της υγείας τους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών – Όλες οι εξελίξεις
- Super League: Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες στα play-οff
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα

