Η συμφωνία με το Spotify, είχε υπογραφεί στα τέλη του 2020. Προέβλεπε τη δημιουργία ηχητικών επεισοδίων με πρωταγωνιστές το πριγκιπικό ζευγάρι. Οι Σάσεξ θα εισέπρατταν από αυτή τη συμφωνία 18 εκατομμύρια λίρες.

Όμως από όσα λέει ο δικηγόρος του Spotify, οι Σάσεξ δεν την έχουν τηρήσει όπως προβλεπόταν και μάλιστα από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα έχουν παραδώσει ένα μόνο επεισόδιο και αυτό διάρκειας 35 λεπτών.

Αντιδράσεις

Τότε μάλιστα που υπεγράφη η συμφωνία, το άκουσμα του ποσού είχε προκαλέσει την οργή καλλιτεχνών που συνεργάζονται με το Spotify. Θεωρούσαν ότι εκείνοι αμείβονταν με πενιχρούς μισθούς ενώ οι γαλαζοαίματοι αμείβονταν πλουσιοπάροχα.

Ο Ίαν Πένμαν, δικηγόρος που ειδικεύεται σε συμβόλαια ροής μουσικής, δήλωσε ότι η πλατφόρμα πιθανότατα πλήρωσε προκαταβολή στον Δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ και διατήρησε το δικαίωμα να υποχωρήσει από το σύνολο των 18 εκατομμυρίων λιρών, εφόσον δεν ήταν δημοφιλές.

«Είναι συνηθισμένη περίπτωση στις μουσικές συμφωνίες, αυτό πηγαίνει δεκαετίες πίσω, ότι όταν οι άνθρωποι μιλούν για μια μεγάλη συμφωνία, όπως ότι ο Ρόμπι Γουίλιαμς υπογράφει μια συμφωνία για 15 εκατομμύρια λίρες ή κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι παίρνει 15 εκατομμύρια λίρες την πρώτη μέρα» είπε.