AEK – Περιστέρι 90-77: Πολύ σκληρή για να πεθάνει
Τι και αν αγωνίστηκε με μόλις οχτώ παίκτες, η ΑΕΚ μπόρεσε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και με τον Ανγκόλα να σημειώνει 31 πόντους να πάρει την πρόκριση για το Final 4 του κυπέλλου, επικρατώντας με 90-77 του Περιστερίου.
Πόσοι έδιναν ελπίδες πρόκρισης στην ΑΕΚ πριν το τζάμπολ του προημιτελικού με το Περιστέρι; Η Ένωση μπόρεσε να πάει κόντρα στις προβλέψεις και να επικρατήσει με 90-77 για να πάρει την πρόκριση για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας τον Μπράιαν Ανγκόλα σε τρομερή κατάσταση.
Ο Κολομβιανός οδήγησε τους συμπαίκτες του με 31 πόντους και μαζί με τον Φλιώνη ήταν οι δύο παίκτες που έδωσαν το έναυσμα για να πάρει η ΑΕΚ τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, απέναντι σε ένα Περιστέρι, που αν και αγωνίστηκε πλήρες, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις συνθήκες και συνέχισε να απογοητεύει με τις εμφανίσεις του.
Νίκησε και τα προβλήματα η ΑΕΚ
Το Περιστέρι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί κατευθείαν το αριθμητικό έλλειμμα της ΑΕΚ και με σερί 12-0, μετέτρεψε το 6-2 σε 6-14 στο 5΄, έχοντας 4/4 δίποντα. Δύο λεπτά μετά προηγήθηκε με double score (8-16), αλλά η Ένωση κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά, παρά τα 1/9 τρίποντα της περιόδου και τα εννιά λιγότερα ριμπάουντ (12-3) και να μειώσει σε 15-20, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπόρεσαν με ένα σερί 7-0 να προηγηθούν και με 13 πόντους (15-28), 8:30΄ για το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε αργά και σταθερά να επιστρέψει στο παιχνίδι και να προηγηθεί μάλιστα με 40-39, δύο λεπτά πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Με τρίποντο του Πετρόπουλου πήγε και στο +5 (48-43), πριν ο Κατσίβελης διαμορφώσει με δύο βολές το 48-45 που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, με την Ένωση να σημειώνει 33 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Περισσότερα σε λίγο…
Τα δεκάλεπτα: 15-21, 48-45, 68-65, 90-77
- Θυελλώδεις άνεμοι 130 χλμ/ώρα «σφυροκοπούν» την Πάτρα – Bίντεο από τη γέφυρα στο Ρίο – Αντίριο
- «Ξορκίζει» το Μαξίμου την Καρυστιανού, αλλά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση!
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν οι αγρότες των Μαλγάρων στο μπλόκο, χωρίς να κλείνουν δρόμους – «Δεν φεύγουμε»
- Η αποτυχία φωνάζει: Ξέρουμε τι θα δούμε με τον Λανουά στην ΚΕΔ
- IRIS: Όλα για το χαρτζιλίκι – Τι ισχύει
- «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στα λάθη» – Ο Ντέιβιντ Mπέκαμ έσπασε τη σιωπή του για τον Μπρούκλιν
