Ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα έρευνα της Focus Bari για τα εμβόλια στην Ελλάδα αφού αποκαλύπτει ότι η αναλογία των εμβολιασμένων ή των θετικών για να κάνουν το εμβόλιο έχει αυξηθεί σταδιακά μέσα στο 2021.

Επίσης, η έρευνα καταγράφει ποιοι είναι περισσότερο διστακτικοί για να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο.

«Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2021, η Focus Bari | YouGov διενέργησε επτά Πανελλαδικές Έρευνες παρακολουθώντας την αναλογία των εμβολιασμένων, θετικά διακείμενων, σκεπτικών και αρνητικά διακείμενων Ελλήνων προς το εμβόλιο κατά του Covid-19», αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης που διενεργήθηκε μεταξύ 3-6 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1001 Ελλήνων 18-74 χρόνων:

H αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων έχει αυξηθεί σταδιακά μέσα στο 2021, με ιδιαίτερη αύξηση μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Η σημερινή εικόνα δείχνει πως 4 στους 5 Έλληνες έχουν ήδη κάνει/έχουν ραντεβού/θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο, και η αναλογία αυτή εντοπίζεται σταθερή μεταξύ των δύο τελευταίων μετρήσεων, Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021.

Η νεαρή ηλικία των 18-24 εμφανίζει το ψηλότερο ποσοστό εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο.

Εκείνοι που δηλώνουν αρνητική πρόθεση εμφανίζονται λίγο περισσότερο στις ηλικίες 25-44, στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια.

Ολόκληρη την έρευνα μπορείτε να τη δείτε εδώ