Αφγανιστάν – Άστεγοι δίνουν ηρωίνη σε σκύλους για να τους κρατούν ζεστούς
Αν και δεν αποτελεί έκπληξη να δεις φτωχούς ανθρώπους να κάνουν χρήση ηρωίνης στο Αφγανιστάν, οι παρακάτω εικόνες είναι πραγματικά πολύ σκληρές.
Σοκ προκαλούν οι εικόνες φτώχειας στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.
Αν και δεν αποτελεί έκπληξη να δεις φτωχούς ανθρώπους να κάνουν χρήση ηρωίνης στο Αφγανιστάν, οι παρακάτω εικόνες είναι πραγματικά πολύ σκληρές.
Χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών ο Αχμάντ, ο οποίος έχει διαπράξει σειρά ληστειών, ενώ συλλέγει μπουκάλια για ανακύκλωση, κάνει χρήση μπροστά στον φωτογραφικό φακό.
Κοντά του βρίσκεται ένας σκύλος που περιπλανάται στους δρόμους της Καμπούλ, εκεί όπου γεννήθηκε.
Ο Αχμάντ τοποθετεί ένα μπουκάλι, που έχει συλλέξει, στη μύτη του σκύλου και βάζει στο επίμαχο σημείο ηρωίνη. Λίγο αργότερα, το τετράποδο δεν μπορεί να κινηθεί, μένει ακινητοποιημένο στο σημείο.
Με μια πρώτη ανάγνωση, η χορήγηση ηρωίνης σε σκύλο μοιάζει εντελώς ακατανόητη. Την απάντηση γι’ αυτήν την θλιβερή ενέργεια δίνει ένας από τους άστεγους της Καμπούλ.
Επισημαίνει ότι άνθρωποι χωρίς στέγη δίνουν ναρκωτικές ουσίες σε σκύλους ώστε εκείνοι να εθιστούν σε αυτές και να βρίσκονται συνεχώς κοντά τους, για να τους ζεσταίνουν τις κρύες νύχτες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ταλιμπάν έχουν εντοπίσει και χτυπήσει άστεγους χρήστες ουσιών. Οι άστεγοι της επαρχίας Shahr-e Naw φοβούνται όμως γιατί υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι Ταλιμπάν έχουν φτάσει στο σημείο να σκοτώσουν χρήστες ουσιών.
Φωτογραφίες: Daily Mail, Adnan Sarwar
- «Βυθισμένες σκηνές», η κακοκαιρία Byron πνίγει τη Γάζα – Νεκρός 21χρονος που ήταν υπό ισραηλινή κράτηση
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 20-4: Μια ακόμη άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους»
- TCL Winter Wonderland: Όταν η μαγεία των Χριστουγέννων συνάντησε το Ολυμπιακό Πνεύμα στο Μιλάνο
- Η Μπαλάντα της Σεξουαλικής Εξάρτησης: Η ωμή, τρυφερή ματιά της Ναν Γκόλντιν ξαναζωντανεύει στο Λονδίνο
- Κατοικίδια: Η Κομισιόν ανοίγει φάκελο κατά της Ελλάδας για παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς
- Νέος τραυματισμός στον Ολυμπιακό: Ένα μήνα εκτός δράσης ο Γουόρντ





