Αθώος o αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες – Γιατί είχε κατηγορηθεί
«Ήταν μια σκευωρία που έπεσε», είπε βαθιά συγκινημένος και εξουθενωμένος από την υπερδεκαετή περιπέτειά του
Παμψηφεί αθώος εκρίθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώην πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
«Ήταν μια σκευωρία που έπεσε», είπε στο orthodoxia.info, βαθιά συγκινημένος και εξουθενωμένος από την υπερδεκαετή περιπέτειά του o αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από το 2009, δεν έπαυσε στιγμή να υπεραμύνεται της αθωότητάς του.
Γιατί είχε κατηγορηθεί
Ο αρχιμανδρίτης είχε κατηγορηθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και εμπορίας ιερών εικόνων στην Ήπειρο και ανά την Ελλάδα.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που έβγαιναν κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπήρχαν πολλά κενά και σκοτεινά σημεία, κυρίως ως προς τις σκοπιμότητες που λέγεται ότι υπήρχαν και τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στους κατηγορουμένους.
- Συνελήφθη ο γνωστός γκαλαρίστας Γιώργος Τσαγκαράκης – Βρέθηκαν πλαστοί πίνακες σε έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.
- Anduril Fury: Οι ΗΠΑ ξεκινούν την παραγωγή μαχητικού drone που θα μεταφέρει πυραύλους
- Συνελήφθη 48χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου – Έκανε χρήση ναρκωτικών λίγο πριν τη μεταφορά μαθητών
- Ο γνωστός Βεζένκοφ: 20 πόντοι και… μία ντρίμπλα κόντρα στη Μπασκόνια (vid)
- Betsson Talks: Όταν οι Παίκτες Μιλούν Αληθινά
- Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γενικό Γραμματέα των Ευρωπαϊκών Σχολείων



