Κατρακύλα δίχως τέλος για την Εθνική – Έπεσε στην 55η θέση
Η ήττα από την Ισπανία και η ισοπαλία με το Κόσοβο έριξαν ακόμα πιο χαμηλά την Εθνική η οποία έπεσε από την 47η στην 55η θέση, επίδοση που αποτελεί την τέταρτη χειρότερη της 20ετίας
Ο αποκλεισμός της Εθνικής από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ έχει αντίκτυπο και στο Ranking της FIFA, καθώς μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Ισπανία (0-1) και Κόσοβο (1-1), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατρακύλησε στην 55η θέση, πέφτοντας οκτώ θέσεις.
Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί μάλιστα τη χειρότερη της τελευταίας διετίας, ενώ είναι και 4η χαμηλότερη από το 2001, όπου η Ελλάδα βρισκόταν στην 61η θέση. Συγκεκριμένα, το 2002, η Ελλάδα είχε βρεθεί στην 59η θέση για να απογειωθεί στη συνέχεια μετά την κατάκτηση του Euro, ανεβαίνοντας δύο χρονιές (2008, 2011) μέχρι και την 8η θέση. Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη άνοδός της ήταν το 2004, όταν ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, «σκαρφαλώνοντας» από την 48η στη 14η θέση.
Η τελευταία δεκαετία πάντως εξελίσσεται εφιαλτικά για την Εθνική, που το 2019 ήταν 60η φτάνοντας πολύ κοντά στην χειρότερη επίδοση της ιστορίας της, όταν το 1998 ήταν στην 66η θέση.
Αναφορικά με τις χώρες που είναι στα υψηλά πατώματα, το Βέλγιο βρίσκεται στην κορυφή, με τις Βραζιλία, Γαλλία να καταλαμβάνουν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Η Αγγλία είναι 4η, ενώ η Αργεντινή για πρώτη φορά μετά το 2018 ανέβηκε στην 5η θέση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κέντρικ Ναν δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εκτός και ο Ντίνος Μήτογλου για τον Εργκίν Αταμάν
Από τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές μέχρι το VAR σε κόρνερ και κίτρινες κάρτες – τι αποφασίστηκε στο Λονδίνο από την IFAB και πώς επηρεάζεται το παιχνίδι