
Καταγγελία της ΕΙΝΑΠ για τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου να πληρώνουν μέρος από τη νοσηλεία τους οι ανεμβολίαστοι
«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη» λέει η ΕΙΝΑΠ
Την οργή της ΕΙΝΑΠ προκάλεσε η άποψη του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος σε ότι αφορά στους ανεμβολίαστους, μίλησε θετικά για την πληρωμή μέρους των νοσηλειών τους.
Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού»
Στην ίδια οργισμένη ανακοίνωση προσθέτει, «αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».
Τέλος η ΕΙΝΑΠ καλεί «το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων».
Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς αν είναι θετικός στο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τη νοσηλεία τους, απάντησε: «Βεβαίως, ένα μέρος δε θα ήταν καθόλου παράλογο».
Ακούστε το επίμαχο σημείο στο 06:45
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις – Πότε ανακοινώνονται το οριστικά αποτελέσματα
- Eurovision, γεωπολιτικές μάχες και μποϊκοτάζ – Όταν η Ελλάδα αρνήθηκε να συμμετάσχει
- Πώς ένας 12χρονος Ουκρανός νίκησε ένα ρωσικό drone
- Diamond League Σαγκάης: Έμεινε στην 7η θέση ο Καραλής (vid)
- Ηλιούπολη: Πιθανές αυτοχειρίες τριών ανήλικων απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα για τις δύο 17χρονες
