Δραματική είναι η κατάσταση στη Γερμανία που γνωρίζει εκρηκτική διασπορά του κορωνοϊού. Το κύμα των εισαγωγών κλονίζει το σύστημα υγείας, για πρώτη φορά μάλιστα ασθενής από τη Βαυαρία μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής στην Ιταλία καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Κάθε μαύρο ρεκόρ καταρρίπτεται στη Γερμανία όσο πλησιάζουν οι γιορτές.  65.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με κορωνοϊό σε μια ημέρα. Τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού ψήφισαν σήμερα μέτρα που προβλέπουν ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ ακόμη και για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του. Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ασθενής μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ιταλία καθώς δεν υπήρχε κενό κρεβάτι εντατικής στη Βαυαρία.

Αυστρία

Στην Αυστρία, με νέο ρεκόρ 15.000 ημερήσιων κρούσματα, η εφαρμογή του lockdown μόνο για ανεμβολίαστους φαίνεται πως δεν αρκεί για κάποιες από τις περιφέρειες της χώρας.

Στα κρατίδια του Σάλτσμπουργκ και της Άνω Αυστρίας αποφασίστηκε lockdown και για τους εμβολιασμένους προκειμένου πριν από τα Χριστούγεννα να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ολλανδία

Στην Ολλανδία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 44% μέσα σε μία εβδομάδα και ξεπέρασαν χθες τις 18.000.

Η κυβέρνηση παρά τα ψηλά ποσοστά εμβολιασμού, αποφάσισε να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς με χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ενίσχυση της τηλε-εργασίας.

Τσεχία

Η κυβέρνηση στην Τσεχία, που κατέγραψε περισσότερα από 14.000 κρούσματα μόνο εχθές, ανακοίνωσε πως πλέον μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν πρόσβαση στην εστίαση και σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr