Γερμανία – Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού
Έξι αντιπρόσωποι από κάθε κόμμα θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των ομάδων εργασίας στο Βερολίνο
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και το φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ξεκινούν σήμερα τις επίσημες διαπραγματεύσεις τους για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, αφού όπως αναμενόταν στις εκλογές του περασμένου μήνα κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Μπούντεσταγκ ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Έξι αντιπρόσωποι από κάθε κόμμα θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των ομάδων εργασίας στο Βερολίνο. Συνολικά υπάρχουν 22 ομάδες εργασίας που θα διαπραγματευθούν τις προσεχείς εβδομάδες τις λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας του συνασπισμού, που αποκαλείται «φωτεινός σηματοδότης» από τα χρώματα των τριών παρατάξεων (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο).
Η οριστική συμφωνία για το κυβερνητικό σχήμα απέχει αρκετά, καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορές σε ζητήματα πολιτικής και στις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση που θα χρειαστεί να επιλυθούν, μολονότι έχουν ήδη γίνει προκαταρκτικές, ανεπίσημες συνομιλίες των τριών κομμάτων.
- Τα τρία «μέτωπα» του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές και το «σφυροκόπημα» του Ανδρουλάκη προς τον Μητσοτάκη
- «Λα Χέφα»: Η σύζυγος του δολοφονημένου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο και οι γυναίκες στο επίκεντρο των καρτέλ
- Καραλής: «Μου δίνει τεράστια δύναμη ο πατέρας μου και ο κόσμος, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει» (vid)
- +100 Υποτροφίες απο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2026-2027
- Κύπρος: Κλειστά σχολεία στο Ακρωτήρι και οδηγίες για τα καταφύγια – Τι λένε οι Βρετανοί για το χτύπημα στη βάση
- Ρώμη, το νέο «μήλο της έριδος» του αμερικανικού μπάσκετ





