Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Γερουσιαστές σε Μπάιντεν για την επίσκεψη Βαρθολομαίου - «Να τον υποδεχθούμε όπως του αξίζει»

ΗΠΑ – Γερουσιαστές σε Μπάιντεν για την επίσκεψη Βαρθολομαίου – «Να τον υποδεχθούμε όπως του αξίζει»

Επιστολή γερουσιαστών στον Τζο Μπάιντεν για την επίσκεψη Βαρθολομαίου

Την αμέριστη στήριξή τους στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, εκφράζουν με επιστολή τους στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν 48 Αμερικανοί γερουσιαστές.

Η πρωτοβουλία για την αποστολή της διακομματικής επιστολής ανήκει στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον Ρεπουμπλικάνο συνάδελφο του Μάρκο Ρούμπιο. Οι Αμερικανοί γερουσιαστές επισημαίνουν στον Πρόεδρο ότι ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον κ. Βαρθόλομαιο και εκφράζουν την επιθυμία να δουν την υποδοχή που αξίζει στον πνευματικό ηγέτη της δεύτερης μεγαλύτερης Χριστιανικής Εκκλησίας στον κόσμο.

«Με τους πολλούς ψηφοφόρους μας, μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας σε όλη τη χώρα, περιμένουμε να καλωσορίσουμε τον παναγιώτατο οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2021. Ελπίζουμε ότι αυτό το ταξίδι στην Ουάσιγκτον, θα πραγματοποιηθεί με εξαιρετικό τρόπο και με το κατάλληλο πρωτόκολλο με το οποίο τον φιλοξενήσατε ως αντιπρόεδρος το 2009. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την εκλογή του ως Οικουμενικού Πατριάρχη. Όπως γνωρίζετε, ένα εξαιρετικό καλωσόρισμα είναι κατάλληλο για τον πνευματικό ηγέτη της δεύτερης μεγαλύτερης Χριστιανικής Εκκλησίας στον κόσμο και ένα άτομο με τα πολλά πολύτιμα επιτεύγματά του», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Συνεχίζοντας, πλέκουν το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη, τον οποίο παρουσιάζουν ως μια παγκόσμια προσωπικότητα που έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο στην προώθηση της ειρήνης μέσω του διαθρησκευτικού διαλόγου. Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για έναν πρωτοπόρο περιβαλλοντικό ηγέτη, ο οποίος έθεσε το θεολογικό υπόβαθρο στα θέματα της οικολογίας.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι η Παναγιότητά Του είναι ένας κορυφαίος παγκοσμίως υπέρμαχος του διαθρησκευτικού διαλόγου και της ειρήνης. Εκτιμούμε τον ιστορικό διάλογο και την προσευχή του για ειρήνη με τον Πάπα Φραγκίσκο στον τάφο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ το 2014. Όπως γνωρίζετε, αυτή η αδελφική συγκέντρωση ήταν κατάλληλη καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Πάπας είναι οι άμεσοι διάδοχοι, αντίστοιχα, των αδελφών Ανδρέα και Πέτρου. Γνωρίζουμε ότι ο Άγιος Πέτρος ξεκίνησε στην Εκκλησία και τη διακονία του στη Ρώμη και ο Απόστολος Ανδρέας ξεκίνησε στη σημερινή Τουρκία, στην τοποθεσία της έδρας της Παναγιότητάς του και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Θαυμάζουμε την υψηλή εκτίμηση που έχουν (παγκοσμίως) για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως εξέχων διεθνή περιβαλλοντικό ηγέτη. Είναι γνωστός ως ο «Πράσινος Πατριάρχης». Χαιρόμαστε που οι αναγνωρίσεις του περιλαμβάνουν την υψηλότερη τιμή του Κογκρέσου μας – το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου – το οποίο καταλαβαίνουμε ότι βοηθήσατε για να εξασφαλίσει το 1997. Αυτή η επίσκεψη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το Κογκρέσο μας και την κυβέρνησή μας να ακολουθήσουμε τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και να δείξουμε την αμοιβαία επιθυμία μας για πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας», αναφέρουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024