Μητροπολίτης και Πρωτοσύγκελος καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση ιερών κειμηλίων του 1830
Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ, ημερησίως κι ανέστειλε την εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης στο Εφετείο
Υπόθεση υπεξαίρεσης μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Τίμιου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών, απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τον Μητροπολίτη Ζίχνης και Νευροκοπίου κι έναν Πρωτοσύγκελο.
Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ, ημερησίως κι ανέστειλε την εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης στο Εφετείο.
Η υπόθεση αφορούσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιερά κειμήλια, όπως δισκοπότηρα και σταυρό, χρονολογίας προ του 1830, που επρόκειτο να δοθούν για συντήρηση και επισκευή. Έγινε καταγγελία από άτομο που θέλησε να τα φωτογραφήσει για τις ανάγκες συγγραφής βιβλίου. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση έναν ιερέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ήταν λάθος που μεγάλωσα τη Φαίδρα μόνη μου» – Η Βάνα Μπάρμπα για τη μονογονεϊκότητα, το sex, τον Μπερλουσκόνι και τις προδοσίες
- Πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στην Αίτνα – Υποδέχτηκε το 2026 με έκρηξη και ποτάμι λάβας
- Ο Ουάρντα… αυτοανακοινώθηκε στον Ηρακλή (pic)
- Η SpaceX του Μασκ κατεβάζει τους δορυφόρους της πιο κοντά στη Γη για λόγους ασφάλειας
- Πρωτοχρονιά: Όταν το ρεβεγιόν καταλήγει σε τραγωδία… – Γιορτές με αιματηρή κατάληξη τα τελευταία 25 χρόνια
- Οι δυο μεγάλοι ασθενείς της Ευρωζώνης και η Ελλάδα


