Τουρκία – «Κλείδωσε» η συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν λέει ο Ιμπραχίμ Καλίν
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Τουρκία, ούτε από τον Λευκό Οίκο
Πραγματικότητα φαίνεται πως θα γίνει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Ιμπραχίμ Καλίν, η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet», τόνισε πως οι δύο ηγέτες θα έχουν τετ α τετ στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στη Ρώμη, στα τέλη του Οκτωβρίου.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Τουρκία, ούτε από τον Λευκό Οίκο.
Τι θα συζητήσουν
Όπως είπε ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κατά την προγραμματισμένη συνάντηση θα συζητήσουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων θα είναι και η Ανατολική Μεσόγειος. Εκτός από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι γίνεται κάποια συζήτηση με τους Αμερικανούς σχετικά με την αγορά των 40 μαχητικών F-16, από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο υπάρχει και μια φόρμουλα, η οποία ενδεχομένως έχει μπει στη συζήτηση, ότι η Τουρκία ζητάει τα 1,4 δισ. δολάρια που έχει ήδη πληρώσει για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35, να πάνε ως αντάλλαγμα για τα 40 μαχητικά.
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Αλεξάνδρεια: Λύκοι κάνουν βόλτα έξω από σπίτια – Βίντεο ντοκουμέντο
- Παραίτηση – βόμβα της επικεφαλής της OpenAI Robotic – Ο ρόλος του Πενταγώνου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup




