
Κύπρος – Ξεκινούν να εμβολιάζουν και ηλικιωμένους με την τρίτη δόση – Ποιο το ηλικιακό όριο
Η Κύπρος ανοίγει ακόμα περισσότερο τη «βεντάλια» των εμβολιασμών για την τρίτη δόση.
Η Κύπρος ξεκινάει τα εμβόλια με την τρίτη δόση και σε ηλικιωμένους. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για προστασία του πληθυσμού που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες εν όψει του χειμώνα, το υπουργείο Υγείας της χώρας προχωρά από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, στη χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 στους πολίτες ηλικίας 83 ετών και άνω.
Ποιοι άλλοι κάνουν την τρίτη δόση
Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός με 3η δόση των επαγγελματιών υγείας, των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που έχουν προτεραιότητα για να λάβουν την ενισχυτική δόση. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας.
Σε ό, τι αφορά στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, το 80,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση και το 77,1% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα. Επιπρόσθετα, 40,7% των ατόμων 16 και 17 ετών έλαβε την 1η δόση και 34,9% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σε σχέση με τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, έχει χορηγηθεί η 1η δόση σε ποσοστό 25,6%, ενώ 17,7% έχει λάβει και τη 2η δόση και έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.
*Φωτογραφίες αρχείου
- The Expla-in Project| Βροχές: Πού χάνεται το νερό στην Ελλάδα;
- Jesse Davis: Ο κορυφαίος σαξοφωνίστας της σύγχρονης τζαζ έρχεται στην Αθήνα
- Αντιστρέφοντας το Brexit – Γιατί η Βρετανία ξαναγάπησε την ΕΕ
- Παιανία: Τι εκτιμούν οι Αρχές για τον άντρα που βρέθηκε νεκρός με δεματικά γύρω από τον λαιμό του
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Fuel Pass: Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων – Όσα πρέπει να προσέξετε





