
Συνελήφθη ζευγάρι αρχαιοκάπηλων στο Ελ. Βενιζέλος – Είχαν πάνω τους θραύσματα από αρχαία
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αποσκευών τους, πριν να αναχωρήσουν για το εξωτερικό, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτές αρχαία αντικείμενα.
Ένα ζευγάρι Αμερικανών συνελήφθη χθες, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στο «Ελ. Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κατηγορούμενο για αρχαιοκαπηλία.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αποσκευών τους, πριν να αναχωρήσουν για το εξωτερικό, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτές αρχαία αντικείμενα.
Ειδικότερα, στην αποσκευή του άνδρα βρέθηκαν 14 διάφανα σακουλάκια και μία χάρτινη σακούλα που περιείχαν συνολικά 65 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων, ενώ σε αυτή της γυναίκας εντοπίστηκαν δύο διάφανα σακουλάκια που περιείχαν οκτώ θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων.
Σημειώνεται, ότι αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής γνωμάτευσε πως τα αρχαία αντικείμενα που εντοπίστηκαν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων, ενώ τα περισσότερα από αυτά χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
- «Ακόμη με σταματούν στο δρόμο στην Ελλάδα» – Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ για τον Ιησού
- Ο πόλεμος, η «προπόνηση» σε 9.500, το ρεκόρ «Guinness» και το Μεξικό που… γιορτάζει ενώ πετούν πύραυλοι
- Οικογενειακή έξοδος στην Κηφισιά για Ελένη Μενεγάκη – Ματέο Παντζόπουλο για τα γενέθλια της κόρης τους
- ΕΕ: Οι «πόρτες» της πολεμικής τεχνολογίας που ανοίγει – Τι είναι το πρόγραμμα AGILE που βρίσκεται στα σκαριά
- Χαϊδάρι: Συμμορία έκλεβε διερχόμενους οδηγούς παριστάνοντας ότι έχουν βλάβη στο δικό τους αυτοκίνητο
- Ατρόμητος-Κηφισιά 0-0: Η ισοπαλία δεν τους χαλάει



