Μήλος – Εντοπίστηκε σκάφος με 124 αλλοδαπούς ανοιχτά του νησιού
Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά. Από το περιστατικό σημειώθηκε περιορισμένη εισροή υδάτων στη θαλαμηγό, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Στους 124 ανέρχονται οι αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (30/8) από στελέχη του Λιμενικού στη Μήλο.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη θαλαμηγού (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισαν το σκάφος, ενώ παράλληλα απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη για παροχή συνδρομής.
Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Μήλο, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε περιορισμένη εισροή υδάτων στην θαλαμηγό, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Εντοπισμός αλλοδαπών και στα Κύθηρα
Θυμίζουμε ότι μόλις δύο ημέρες πριν, την Κυριακή 29 Αυγούστου, εντοπίστηκαν 72 αλλοδαποί σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο στα Κύθηρα. Όλοι τους επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου. Παράλληλα, διεξήχθησαν εκτεταμένες έρευνες για τυχόν εντοπισμό μελών οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης αλλοδαπών,.
Στο πλαίσιο αυτό, το Λιμενικό προχώρησε στη σύλληψη δύο διακινητών, ηλικίας 29 και 36 ετών. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών στα Κύθηρα, την 29-08-2021, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν δύο εκ των 72 αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 36 ετών, για παράβαση των άρθρων 29 και 30 Ν.4251/2014. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν υπό τη διακυβέρνησή τους το Ι/Φ σκάφος με το οποίο μετέφεραν τους 70 αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα».
- Η Σομαλιλάνδη έτοιμη να παραχωρήσει στις ΗΠΑ προνομιακή πρόσβαση στα ορυκτά της και στις στρατιωτικές βάσεις της
- Το μήνυμα του Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν ακούω πολύ καλά πάνω στις επευφημίες για τον MVP» (pic)
- Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα – Το απόγευμα η μεγάλη παρέλαση
- Κωνσταντίνος Παντελίδης: «Ο κόσμος έχασε πριν 10 χρόνια τον Παντελίδη, η οικογένεια έχασε τον Παντελή»
- Κυψέλη: Άφαντος παραμένει ο 64χρονος που επιτέθηκε σεξουαλικά σε 25χρονες ΑμεΑ μέσα στο σπίτι τους
- Παναθηναϊκός: Το πάρτι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου (pics)