Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων για τα ελληνικά χρώματα στο Τόκιο. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, με τον Έλληνα κολυμβητή να τερματίζει τρίτος στον τελικό των 100μ. ελεύθερος της κολύμβησης στην κατηγορία S8 και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Μιχαλεντζάκης έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα, αντέχοντας μάλιστα στα τελευταία μέτρα την πίεση από τον Κινέζο Σου και τον Ουκρανό Ντουμπρόφ και κατάφερε να χαρίσει στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο στην «πρεμιέρα» των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Αυστραλός Πόφαμ και στη δεύτερη ο Ρώσος Νικολάεφ.
Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα μέσα στην ημέρα, καθώς είχε προηγηθεί το επίσης χάλκινο του Τριανταφύλλου στη ξιφασκία.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ξανά σπουδαίος κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Δείτε τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ο εξαιρετικός αθλητής του Ολυμπιακού.
Ο αθλητής του Ολυμπιακού Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του Τορούν με 6,05μ. Πρώτος ο Ντουπλάντις με 6.25μ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τελικός του επί κοντω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας με τον Εμμανουήλ Καραλή να έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο.