Παραολυμπιακοί Αγώνες – Χάλκινο μετάλλιο για τον Μιχαλεντζάκη στην κολύμβηση
Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρο στον τελικό των 100μ. ελεύθερο της κολύμβησης.
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων για τα ελληνικά χρώματα στο Τόκιο. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, με τον Έλληνα κολυμβητή να τερματίζει τρίτος στον τελικό των 100μ. ελεύθερος της κολύμβησης στην κατηγορία S8 και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Μιχαλεντζάκης έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα, αντέχοντας μάλιστα στα τελευταία μέτρα την πίεση από τον Κινέζο Σου και τον Ουκρανό Ντουμπρόφ και κατάφερε να χαρίσει στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο στην «πρεμιέρα» των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Αυστραλός Πόφαμ και στη δεύτερη ο Ρώσος Νικολάεφ.
Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα μέσα στην ημέρα, καθώς είχε προηγηθεί το επίσης χάλκινο του Τριανταφύλλου στη ξιφασκία.
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Τι δείχνει η παράδοση για τις ομάδες που παίζουν στα play in της Euroleague
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το «μονοπάτι» τους και πώς μπορούν να συναντηθούν στα πλέι οφ της Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442