Ταλιμπάν – Η Αλ Κάιντα δεν είναι παρούσα στο Αφγανιστάν – Συνομιλίες με ΗΠΑ
Πρόσθεσε ότι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν.
Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των ταλιμπάν Μοχάμεντ Ναΐμ δήλωσε σε συνέντευξή του στο σαουδαραβικό δίκτυο Al Hadath TV ότι η Αλ Κάιντα δεν είναι παρούσα στο Αφγανιστάν και ότι το ισλαμιστικό του κίνημα «δεν έχει σχέσεις μαζί τους».
Πρόσθεσε ότι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν.
Η στάση των Μουτζαχεντίν
O γιος του Αχμάντ Σαχ Μασούντ, ο οποίος ήταν ένας από τους κύριους ηγέτες της αντισοβιετικής αντίστασης στο Αφγανιστάν στη δεκαετία του ’80 και διοικητής της Βόρειας Συμμαχίας, δήλωσε ότι δεν θα παραδώσει περιοχές υπό τον έλεγχό του στους Ταλιμπάν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Arabiya.
Το κανάλι ανέφερε ότι ο Αχμάντ Μασούντ κάλεσε για τον σχηματισμό ευρείας κυβέρνησης για τη διακυβέρνηση της χώρας με τη συμμετοχή των Ταλιμπάν, προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος θα είναι “αναπόφευκτος” αν οι εξεγερμένοι (Ταλιμπάν) αρνηθούν τον διάλογο.qwerty1!
- Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια
- Βόλος: Αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη – Οι τρεις βασικές πηγές που επιβαρύνουν την ποιότητα του αέρα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Κηφισιά
- Άκης Πετρετζίκης: Η ανάρτηση με το γιο του Αχιλλέα και το χιουμοριστικό κουίζ
- Viohalco: Εμβληματική μορφή ο Νίκος Στασινόπουλος, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική βιομηχανία
- Μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες σε Αθήνα και Πειραιά



