Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Αεροσκάφος ρίχνει φωτοβολίδες για να αποφύγει την κατάρριψη

Αφγανιστάν – Αεροσκάφος ρίχνει φωτοβολίδες για να αποφύγει την κατάρριψη

Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένους πυραύλους για να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος διάσωσης. Πετούν φωτοβολίδες για να αποφύγουν ενδεχόμενη κατάρριψη

Τα στρατιωτικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για την επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ ρίχνουν φωτοβολίδες και προσγειώνονται με τη μύτη, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι τζιχαντιστές θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν κάποιο εξ αυτών. Και όλα αυτά, την ώρα που τουλάχιστον 20 πολίτες μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά τζιχαντιστών.

Τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποιούν γρήγορες προσγειώσεις, έτσι ώστε να αποφύγουν μία πυραυλικά επίθεση.

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο δείχνει ένα γαλλικό αεροσκάφος μεταφοράς προσωπικού να ρίχνει «φωτοβολίδες», κατά τη διάρκεια της απογείωσής του.

Πρόκειται για ένα γαλλικό μεταγωγικό, τύπου A400M, που απογειώνεται από την αεροπορική βάση ​Al Dhafra.

Οι «φωτοβολίδες» που ρίχνει είναι αερόφυλλα αλουμινίου, γνωστά ως «τσαφ», που δημιουργούν ψευδείς στόχους, παραπλανώντας εισερχόμενα βλήματα. Η ρίψη τους ενδέχεται να είναι αυτόματη και να σχετίζεται με τον εντοπισμό κάποιας απειλής.

Πάντως, πιστεύεται ότι οι Ταλιμπάν, που ελέγχουν όλα τα σημεία πρόσβασης στο αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι, δεν θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν κάποιο στρατιωτικό αεροσκάφος, καθώς μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα αμερικανική παρέμβαση στο Αφγανιστάν.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού φοβούνται ότι μπορεί να σημειωθεί επίθεση από τους Ταλιμπάν. Μάλιστα, όπως λένε, φοβούνται ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένους πυραύλους, για να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος διάσωσης, στο οποίο θα βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024