Κοροναϊός-Γερμανία – Στις περιοχές υψηλού κινδύνου Κρήτη, Ρόδος, Κως, Μύκονος και Νάξος
Eλληνικά νησιά κατατάσσονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κοροναϊού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας κατατάσσει, από την Τρίτη, την Κρήτη και άλλα ελληνικά νησιά του νότιου Αιγαίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου.
Στην Ελλάδα, εκτός από την Κρήτη, κατατάσσονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος και η Νάξος.
Ταξιδιώτες προερχόμενοι από περιοχές υψηλού κινδύνου, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, αλλά μπορούν να απαλλαγούν από αυτήν μετά από πέντε ημέρες, εάν το διαγνωστικό τους τεστ είναι αρνητικό. Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει.
Από την Κυριακή, τα Κανάρια Νησιά και η Καταλονία, μαζί με την πρωτεύουσά της Βαρκελώνη και τις παραλίες τής Κόστα Μπράβα, θα αφαιρεθούν από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Περίπου 70 χώρες κατατάσσονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις περιοχές υψηλού κινδύνου από την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ολόκληρη η Ισπανία ήταν μέχρι τώρα περιοχή υψηλού κινδύνου, από την Κυριακή όμως, εκτός από τα Κανάρια Νησιά και την Καταλονία, θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου η Βαλένθια, η Καστίλλη-Λα Μάντσα και οι Αστούριες.
Από την Κυριακή, επίσης, στις νέες περιοχές υψηλού κινδύνου κατατάσσονται περιοχές της Ιρλανδίας, το Κόσοβο και η Βόρεια Μακεδονία, καθώς και η Δομινικανική Δημοκρατία στην Καραϊβική.
Η Βραζιλία κατατάσσεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου, με ακόμη αυστηρότερους κανονισμούς καραντίνας. Η Ανδόρα και η Ουρουγουάη διαγράφονται εντελώς από τη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου.
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442