Ηράκλειο – Χόρεψε πάλι στον ρυθμό των Ρίχτερ – Αναστάτωση από δύο σεισμούς μέσα σε λίγα λεπτά
Το επίκεντρο και των δύο σεισμικών δονήσεων εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, κοντά στην Αρβη.
Χόρεψε πάλι στον ρυθμό των Ρίχτερ το Ηράκλειο από δύο σεισμικές δονήσεις 3,5 και 3,1 βαθμών που προκλήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους.
Κοντά στην Αρβη
Το επίκεντρο και των δύο δονήσεων εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της πόλης, κοντά στην Αρβη.
Πηγή: gein.noa.gr
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη δόνηση με μέγεθος 3,1 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 22.41 και λίγα λεπτά αργότερα, στις 22.49, ακολούθησε η δεύτερη των 3,5 Ρίχτερ.
Πηγή: gein.noa.gr
Το εστιακό βάθος των δονήσεων υπολογίστηκε στα 14,9 και 13,5 χιλιόμετρα αντίστοιχα.
Αναστάτωση
Λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της κοντινής απόστασης οι δονήσεις έγιναν αισθητές στο Ηράκλειο, και την ευρύτερη περιοχή, και αναστάτωσαν τους κατοίκους.
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»



