Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνημα Αλλαγής - Ποιος στηρίζει τους 3 υποψήφιους;

Κίνημα Αλλαγής – Ποιος στηρίζει τους 3 υποψήφιους;

Ο χάρτης που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά περιέχει μετακινήσεις από τον αντίστοιχο του 2017 - Η στάση αρκετών εκ των βουλευτών δεν έχει ακόμα καθοριστεί

Εναν μήνα πριν πάρουν όλοι θέση μάχης για την εσωκομματική μάχη του Κινήματος Αλλαγής, οι υποψήφιοι συνεχίζουν εντατικά της επαφές τους ζητώντας στήριξη από τα στελέχη του χώρου. Ο χάρτης που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ περιέχει μετακινήσεις από τον αντίστοιχο του 2017.

Την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά αναμένεται να στηρίξουν αυτοδιοικητικά στελέχη όπως ο Σίμος Δανιηλίδης, η Κατερίνα Μπατζελή, ο Γιάννης Κουράκης και ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Λυμπέρης. Στήριξη θα έχει και από συνδικαλιστές όπως ο Γιώργος Βασιλόπουλος (ΕΛΤΑ), ο Απόστολος Ραυτόπουλος (Αστικές Συγκοινωνίες), ο Θανάσης Λεβέντης (ΟΣΕ), ο Ανδρέας Στοϊμενίδης (ΓΣΕΕ), ο Ανδρέας Παπαδαντωνάκης (ΟΛΜΕ), ο Σταύρος Πετράκης (ΔΟΕ) και ο Κώστας Κουλούρης (ΟΑΣΑ). Στο ΤΕΕ, η Γεννηματά θα στηριχθεί από τον Θανάση Ζανιά και τον Νίκο Ανδρουλακάκη, ενώ στο Οικονομικό Επιμελητήριο από τον Κώστα Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Διονυσόπουλο. Τη Γεννηματά στηρίζουν επίσης οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Τζελέπης και Γιάννης Κουτσούκος, καθώς και αρκετά στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης. Σε κεντρικό επίπεδο, την οργάνωση της υποψηφιότητάς της έχουν αναλάβει η Τόνια Αντωνίου και ο Στέφανος Παραστατίδης, ενώ το επιτελείο της απαρτίζεται από τον Μανώλη Οθωνα, τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον Παύλο Χρηστίδη.

Στην πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκονται ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Γιάννης Στεφανάκης (Οροπέδιο Λασιθίου), ο Νίκος Μήλης (Οικονομικό Επιμελητήριο), ο Νίκος Μπουνάκης και ο Παναγιώτης Μπουλιέρης. Η πλευρά Ανδρουλάκη έχει περίπου εκατό άτομα στην Κεντρική Επιτροπή, ανάμεσά τους ο Χάρης Μπελτεγρής, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς, η Κρυσταλλία Αρμενάκη, ο Βάιος Καλοπήτας, ο Παναγιώτης Μπουλιέρης και ο Ηρακλής Δρούλιας. Από τη ΔΗΜΑΡ, την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη αναμένεται να στηρίξουν ο Γιώργος Γιάνναρος και ο Μανώλης Βελεγράκης. Στο επιτελείο του, το οργανωτικό βάρος έχουν σηκώσει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Στέφανος Ξεκαλάκης, και μαζί οι Γρηγόρης Φελώνης και Νανά Βρυώνη.

Στο στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου επιλέγουν τις δημόσιες στηρίξεις, όπως των Κώστα Μποτόπουλου, Χρήστου Φωτίου, Βασιλικής Σουλαδάκη, των πρώην βουλευτών Ελπίδας Τσουρή και Λεωνίδα Γρηγοράκο, της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, του Σταύρου Κωνσταντινίδη και Νότη Παρασκευόπουλου. Παράλληλα, αναμένεται να τον στηρίξουν οι Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Δατσέρης. Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει επίσης τη στήριξη του Στέφανου Μιχαλάκου, της Ελένης Τριανταφυλλίδη, της Γιώτας Γαζή, του Δημήτρη Καρέλλα, του Γιάννη Μίχα, της Ελισάβετ Γράψα, της Βούλας Γεωργάκη και της Αλεξάνδρας Σαγρή. Στο επιτελείο του βρίσκονται η Μαρία Μηλίνη, ο Αγγελος Καραχάλιος, ο Μπάμπης Βαρδίκος, ο Βασίλης Χρήστου και η Αθηνά Μπούτση.

Οι βουλευτές

Η στάση αρκετών εκ των βουλευτών δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Ομως σχεδόν βέβαιο είναι πως τη Γεννηματά θα στηρίξουν ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Χρήστος Γκόγκας, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Ανδρέας Πουλάς, ο Αχμέτ Ιλχάν και ο Μπαράν Μπουρχάν, ενώ προς αυτή τη πλευρά κλίνουν επίσης η Ευαγγελία Λιακούλη και ο Γιώργος Μουλκιώτης. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχει ταχθεί υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Φραγγίδης αναμένεται να στηρίξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Απόστολος Πάνας και ο Δημήτρης Μπιάγκης, ενώ μια πιο κεντρώα στροφή θέλουν η Χαρά Κεφαλίδου και η Νάντια Γιαννακοπούλου – η οποία σύμφωνα με συνομιλητές της θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή ηγεσίας. Ξεχωριστή θέση είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, που όποιον στηρίξει θα το κάνει θεσμικά, και του Κώστα Σκανδαλίδη, που έχει επιλέξει έναν ευρύτερο ρόλο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024