Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ που υπενθυμίζει τη στήριξη του κόμματός της στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και στέλνει το μήνυμα ότι το «παρών» στην ψηφοφορία στη Βουλή σηματοδοτεί το γεγονός ότι δεν δίνεται λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

«Παρών» θα ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ στην κύρωση της Σύμβασης για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι «η κυβέρνηση δέχθηκε να συνδεθεί απόλυτα η εκταμίευση των πόρων του Ταμείου, με δυσβάστακτες δημοσιονομικές δεσμεύσεις και αντικοινωνικές πολιτικές για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τους νέους ανθρώπους».

Η κα Γεννηματά, καταγγέλλει ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους παρά το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η ΝΔ υπερβαίνουν την κυβερνητική της θητεία.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ που υπενθυμίζει τη στήριξη του κόμματός της στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και στέλνει το μήνυμα ότι το «παρών» στην ψηφοφορία στη Βουλή σηματοδοτεί το γεγονός ότι δεν δίνεται λευκή επιταγή στην κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Tο Κίνημα Αλλαγής από την αρχή της πανδημίας, μετείχε ενεργά στις προσπάθειες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιδιώκει μάλιστα και την μονιμοποίηση του, ως μέσου στήριξης της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη.

Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση δέχθηκε να συνδεθεί απόλυτα η εκταμίευση των πόρων του Ταμείου, με δυσβάστακτες δημοσιονομικές δεσμεύσεις και αντικοινωνικές πολιτικές για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τους νέους ανθρώπους.

Πολιτικές που ήδη προωθούνται στην πράξη. Παράλληλα με δική της επιλογή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε κατανομή των πόρων που ευνοεί τους μεγάλους και ισχυρούς, αδιαφορώντας για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής, την ανάγκη μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Όλα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις, παρότι η διάρκεια του Ταμείου υπερβαίνει την κυβερνητική θητεία της Ν.Δ. Θεωρούμε σημαντικούς και απαραίτητους για τη χώρα τους πόρους του Ταμείου.

Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει παρών και διεκδικεί την δίκαιη αξιοποίηση των πόρων, με όρους διαφάνειας και κοινωνικής συνοχής, δεν δίνουμε όμως λευκή επιταγή στις Κυβερνητικές επιλογές».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr