Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποβλήθηκε Αλγερινός τζουντόκα γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί κόντρα σε Ισραηλινό
Ο Νουρίν στον πρώτο γύρο επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Σουδανό Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ την Δευτέρα και στον δεύτερο γύρο θα έπεφτε πάνω στον Ισραηλινό Τοχάρ Μουτμπούλ.
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκε ο τζουντόκα της Αλγερίας Φετί Νουρίν, αφού αρνήθηκε να αγωνιστεί κόντρα τον Ισραηλινό αθλητή Τοχάρ Μουτμπούλ.
Ο Νουρίν στον πρώτο γύρο επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Σουδανό Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ την Δευτέρα και στον δεύτερο γύρο θα έπεφτε πάνω στον Ισραηλινό Τοχάρ Μουτμπούλ.
Αποφάσισε ωστόσο να μην αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τους αγώνες.
Η ομοσπονδία της χώρας τους μάλιστα απέσυρε τις διαπιστεύσεις τόσο του ίδιου όσο και του προπονητή του. Και οι δύο τους θα επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους.
«Η απόφαση του Νουρίν είναι κόντρα στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η πολιτική του αθλήματος μας είναι κατά των διακρίσεων και προάγουμε την αλληλεγγύη ως μία από τις βασικές αξίες του τζούντο», δήλωσε, χαρακτηριστικά, η διεθνής ομοσπονδία του τζούντο.
Η κίνηση του Αλγερινού έγινε σε ένδειξη στήριξης προς τον λαό της Παλαιστίνης, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ο αθλητής έπραξε το ίδιο και στο Παγκόσμιο του 2019, όπου θα αντιμετώπιζε τον Μουτμπούλ στα 73κ.
- Φοινικούντα: Οι ερωτήσεις στο ChatGPT και η άρνηση των 22χρονων ότι πυροβόλησαν «δείχνουν» τον ανιψιό ως εκτελεστή
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στο Άρης – ΑΕΚ (pic)
- Άρης – ΑΕΚ 1-1: Αλλοίωση στο Βικελίδης…
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους


