
Κούβα: Νεκρός σε «ταραχές» – Αρκετοί πολίτες και αξιωματούχοι ασφαλείας τραυματίστηκαν
Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κούβα την Κυριακή που συνεχίστηκαν σποραδικά την επόμενη μέρα.
Αντρας σκοτώθηκε και πολλοί πολίτες και αξιωματούχοι ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τη Δευτέρα σε προάστιο της Αβάνας και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών.
«Εκφράζει τη λύπη του»
Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κούβα την Κυριακή που συνεχίστηκαν σποραδικά την επόμενη μέρα, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ραγδαίας ανόδου κρουσμάτων της Covid-19 που αντιμετωπίζει η νησιωτική χώρα.
Το υπουργείο «εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο αυτού του ατόμου» που συνέβη στη δημοφιλή συνοικία Γουινέρα, στα περίχωρα της Αβάνας, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κούβας, διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας, 36 ετών, πέθανε κατά τη συμμετοχή του στις «ταραχές».
«Κακοποιά στοιχεία»
Το πρακτορείο τόνισε ότι «οργανωμένες ομάδες αντικοινωνικών και κακοποιών στοιχείων» επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αστυνομικό τμήμα της Γουινέρα, με σκοπό να επιτεθούν στους αστυνομικούς του τμήματός της και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Με την πλάτη στον τοίχο λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση – Βαρύ το κλίμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, φουντώνει η εκλογολογία
- Τηλεφώνημα για βόμβα στο γραφείο της Φωτεινής Αραμπατζή
- Παρίσι: Μήνυση για εγκλήματα πολέμου στη Βηρυτό από καλλιτέχνη που έχασε τους γονείς του
- Χάτζι, ο εκλεκτός της Ρουμανίας
- Greece Launches Fuel Pass Subsidy Monday
- «Ο Μητσοτάκης είναι βαρίδι για τη χώρα, άμεσα εκλογές» λέει ο Τσουκαλάς



