Καιρός: 40αρια θα δείξει σήμερα το θερμόμετρο – Υποχωρεί ο καύσωνας από το Σάββατο
Υποχώρηση του κύματος ζέστης αναμένεται από το Σάββατο 17/07
Ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο έως και 6 μποφόρ, ενώ μικρή περαιτέρω άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία φτάνοντας κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 38 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, ενώ στη δυτική και στη βόρεια χώρα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 – 39 βαθμούς. Ελαφρώς χαμηλότερα θα συγκρατηθεί η θερμοκρασία στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου όπου ο υδράργυρος θα φτάσει στους 35 βαθμούς.
Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής (15-16/07), με τις μέγιστες να φτάνουν στους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου τοπικά, ενώ σχετική υποχώρηση του κύματος ζέστης αναμένεται από το Σάββατο.
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
- Παπασταύρου: Τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον η υπουργική συνεδρίαση του 3+1 – «Η επιθετικότητα δεν οδηγεί σε επιρροή», διαμηνύει στην Τουρκία


