
Βρετανία: Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα ακόμα κι αν είχαν άμεση επαφή με κρούσμα
Ο Τζάβιντ δήλωσε πως η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού σημαίνει πως είναι δυνατό να γίνουν περισσότερα βήματα για τη χαλάρωση των κανόνων αυτοαπομόνωσης γι' αυτούς που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου
Από τις 16 Αυγούστου, οι άνθρωποι που έχουν πλήρως εμβολιαστεί και τα παιδιά δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονώνονται έπειτα από στενή επαφή με κάποιον που διαγιγνώσκεται θετικός στην Covid-19, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ, στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον οδικό χάρτη της εξόδου από το lockdown.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε σχέδια για τον τερματισμό στις 19 Ιουλίου στην Αγγλία των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19, ένα τεστ για το αν η ταχεία εκστρατεία των εμβολιασμών στη Βρετανία θα προσφέρει επαρκή προστασία από την περισσότερο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.
Ο Τζάβιντ δήλωσε πως η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού σημαίνει πως είναι δυνατό να γίνουν περισσότερα βήματα για τη χαλάρωση των κανόνων αυτοαπομόνωσης γι’ αυτούς που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου.
«Από την 16η Αυγούστου οποιοσδήποτε είχε στενή επαφή με ένα κρούσμα δεν θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνεται, εφόσον έχει εμβολιαστεί πλήρως» δήλωσε ο Τζάβιντ μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Όπως και με τους ενήλικες, οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών είχε στενή επαφή με κρούσμα δεν θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνεται».
Μόνον επαφές που διαγιγνώσκονται οι ίδιες θετικές θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται, δήλωσε.
- Παραμένει πρώτη η AfD στη Γερμανία – Αντίθετοι οι πολίτες στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση
- Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια σε Αργολίδα και Αττική – Συνολικά 57 οι συλληφθέντες από 1η Ιανουαρίου
- Κυβερνοασφάλεια: Ψεύτικα emails για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
- Δημογλίδου: Αναμένονται και άλλες συλλήψεις για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χτυπήθηκε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στα ανοιχτά του Ομάν – Όλοι καλά στην υγεία τους
- Τα μυθικά χρήματα που πήρε ο Γκολομέεβ για το αμφιλεγόμενο παγκόσμιο ρεκόρ στους Αγώνες των Ντοπαρισμένων

