Ν. Αφρική: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην πρόεδρο
Ο πρώην πρόεδρος είχε αρνηθεί επανειλημμένως να συμμετάσχει στην έρευνα του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία αφορούσε καταγγελίες που είχαν γίνει σχετικά με διαφθορά κατά την περίοδο που διατελούσε πρόεδρος.
Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, καθώς κρίθηκε ένοχος για περιφρόνηση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας του.
Ο πρώην πρόεδρος είχε αρνηθεί επανειλημμένως να συμμετάσχει στην έρευνα του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία αφορούσε καταγγελίες που είχαν γίνει σχετικά με διαφθορά κατά την περίοδο που διατελούσε πρόεδρος.
Ο Ζούμα είχε παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου μόλις μια φορά, ενώ όλες τις επόμενες φορές που κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις, αρνήθηκε να δώσει το «παρών».
Κατά την περίοδο της εξουσίας του, η οποία έληξε το 2018, κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις με επιχειρηματίες και προωθούσε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η σημερινή απόφαση τον καταδίκασε σε ποινή 15 μηνών, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα συλληφθεί ή όχι.
Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί και δεύτερη δικαστική έρευνα εναντίον του για υπόθεση διαφθοράς σε εξοπλιστικά προγράμματα, αξίας 5 δισ. δολαρίων.
- Στροφή Αριστερά από τον Τσίπρα – Yπομονή για το νέο κόμμα, οργανωτική φόρμα αναζητούν στελέχη κομμάτων
- Το «κουμπί καταστροφής» της Μάντσεστερ Σίτι και ο φόβος των £2,5 δισ.
- Η Σαρλίζ Θερόν, ο Νέλσον Μαντέλα κι η εμφάνιση-έκπληξη στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026
- Πώς οι υποδομές καθορίζουν την αξία των ακινήτων και το μέλλον των πόλεων
- Θλίψη στο αμερικανικό μπέιζμπολ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Τέρανς Γκορ σε επέμβαση!
- Ναρκωτικά: Οι πιάτσες μετακινούνται στην Αθήνα – Αλλά δεν εξαφανίζονται



