Ζάκυνθος: Βίντεο με τη θανατηφόρα πτώση τουρίστριας στο «Ναυάγιο»
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Τσουκαλάς, δημοσιοποίησε μαζί με την παραίτησή του από μέλος της Πολιτικής Προστασίας, το βίντεο με τη θανατηφόρα πτώση της τουρίστριας στο «Ναυάγιο». Μιλάει για ελλιπή μέτρα προστασίας σε έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Ελλάδα.
Οι εικόνες από τη Ζάκυνθο, ήρθαν στο φως, με αφορμή την παραίτηση ενός περιφερειακού συμβούλου, από μέλος της πολιτικής προστασίας. Ο Θ. Τσουκαλάς δημοσιοποίησε το βίντεο που αφορά τον θάνατο νεαρής τουρίστριας το 2017 αναφέροντας ότι δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Ο κύριος Τσουκαλάς αναφέρει ότι υποβάλλει παραίτηση από μέλος της πολιτικής προστασίας και διαφωνεί με την επιβολή lockdown στην ορεινή Ζάκυνθο από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί σε δασικούς δρόμους.
«Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δρόμοι στη Ζάκυνθο είναι κατασκευασμένοι από το δασαρχείο και χαρακτηρίζονται ως «δασικοί», με αυτήν την απόφαση επί της ουσίας, από τις 6 το απόγευμα και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σταματά η επιχειρηματική, η κοινωνική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.
Πρωτίστως όμως, θίγεται η όποια τουριστική δραστηριότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτή τη περίοδο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης.
Και τονίζει:
«Μείζον θέμα για εμένα θεωρείται η επικινδυνότητα στο χώρο θέασης του Ναυαγίου και η έλλειψη προστασίας των τουριστών, που εξ αυτού του λόγου έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά θύματα και μάλιστα τουρίστες. Για το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο μετά τον Παρθενώνα στην χώρα μας, η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία μέριμνα»….
«Σας υπενθυμίζω, ότι το 2016 και 2017 τρεις τουρίστες, στην προσπάθεια τους να φωτογραφηθούν, έπεσαν στο κενό, δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά, ουδείς φρόντισε να προστατεύσει τους επισκέπτες αλλά και το εθνικό τουριστικό προϊόν».
Ο κύριος Τσουκαλάς, επισυνάπτει βίντεο από την πτώση 22χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας το 2017 «για να αντιληφθούμε όλοι, ότι τέτοιες εικόνες δεν μπορούν να υπάρχουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση έχει γίνει από Άγγλο τουρίστα και πρόσφατα αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Την επιστολή με το βίντεο την κοινοποίησε μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύει το imerazante.

- Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι των ΗΠΑ υποφέρουν περισσότερο από τους εχθρούς τους
- Ιράν: Ολη η περιοχή θα αναφλεγεί εξαιτίας του Τραμπ προειδοποιεί ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- Ιράν: Κατάπαυση του πυρός και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων ζητά η Κίνα
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους

