Εισαγγελέας θα αξιολογήσει την πολιτική δραστηριότητα Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές
Εγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών
Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν ο Ηλίας Κασιδιάρης υπερβαίνει τους κανόνες σχετικά με τις συνεχείς ηχογραφημένες εκπομπές του στο διαδίκτυο αλλά και πρόσφατο «ζωντανό» μήνυμα σε συγκέντρωση του κόμματος Ελληνες για την Πατρίδα.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έγγραφο που ζητά την ποινική αξιολόγηση της δραστηριότητας του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, μέσα από τις φυλακές Δομοκού, ο οποίος μετά τις ηχογραφημένες εκπομπές σε διαδίκτυο, έφθασε σε σημείο να συντονίζει και συγκεντρώσεις των υποψήφιων ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η «σιδηρά κυρία» των φυλακών, απέστειλε έγγραφο στην εισαγγελία με θέμα «Δραστηριότητα κρατουμένου Καταστήματος Κράτησης Δομοκού Κασιδιάρη Ηλία», μετά και την τελευταία δραστηριότητα του Κασιδιάρη, πριν μια εβδομάδα, όταν εμφανίστηκε σε συγκέντρωση ψηφόφόρων του, να συντονίζει από το κοινόχρηστο τηλέφωνο της φυλακής και μέσα από μικροφωνικές εγκαταστάσεις που είχαν τοποθετηθεί σε πλατεία το κοινό του.
Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Μαΐου και αναφέρει: «Γνωρίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ημερησίου και ηλεκτρονικού Τύπου, ο καταδικασθείς και ήδη κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού Κασιδιάρης Ηλίας του Παναγιώτη και της Βασιλικής γεννηθείς 1980, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής, φέρεται ως κεντρικός εξ αποστάσεως ομιλητής να συμμετέχει και να διευθύνει συγκέντρωση ομάδας ατόμων περισσότερων των τριών. Παρακαλούμε για την ποινική αξιολόγηση της εν λόγω δραστηριότητας του προαναφερόμενου κρατούμενου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κασιδιάρης, νόμιμα και με βάση τον κανονισμό της φυλακής, τηλεφωνεί και δικοί του άνθρωποι κάνουν ηχογράφηση των όσων λέει. Ωστόσο, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση.
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)

























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442