Λουκασένκο: Διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι η έρευνα για τη σύντροφο του Προτασέβιτς θα γίνει στη Λευκορωσία
"Η έρευνα και για τους δύο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία", είπε ο Λουκασένκο
Ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο ενημέρωσε τον ρώσο ομόλογό του ότι η έρευνα για την Σοφία Σαπέγκα, την κρατούμενη σύντροφο του επίσης κρατούμενου αντιφρονούντα δημοσιογράφου, θα διενεργηθεί στη Λευκορωσία, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Η Σαπέγκα, μια ρωσίδα πολίτης, συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της Ρομάν Προτασέβιτς στις 23 Μαΐου όταν το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ.
«Η έρευνα και για τους δύο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία», είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το πρακτορείο.
«Το είπα αυτό στον πρόεδρο της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Λουκασένκο αναφερόμενος στις συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι την περασμένη εβδομάδα.
Ο ίδιος είπε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την προξενική πρόσβαση.»Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη. Τον διαβεβαίωσα (τον Πούτιν) ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την πρόσβαση στο προξενείο».
Πηγή: ΑΠΕ
- Σουδάν: Οι Aρχές ανέκτησαν 570 πολύτιμα αρχαία αντικείμενα από το λεηλατημένο Εθνικό Μουσείο του Χαρτούμ
- Αλέξης Χαρίτσης: Tα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως ανεπαρκή
- Νεκρός από χιονοστιβάδα ο Ολυμπιονίκης Ουέλι Κέστενχολτ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]
- Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: «Αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό του League Cup
- Τρέντο – Πανιώνιος 88-87: «Θρίλερ» και ήττα με buzzer beater για τους Κυανέρυθρους


