
Τουρκία: Φυλάκιση τεσσάρων ετών σε βάρος του Ιμάμογλου για εξύβριση ζήτησε εισαγγελέας
Τουρκικό δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων
Τουρκικό δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντιπάλου του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.
Την ποινή φυλάκισης των τεσσάρων ετών και ενός μήνα ζήτησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, διότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.
Ενώ προηγείτο μόνο με 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν, στην ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία, ο Ιμάμογλου επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 ψήφους, στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.
Υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σε βάρος της εκλογικής αρχής ήταν απλά μια «οξεία κριτική», ο Ιμάμογλου απέρριψε την κατηγορία της εξύβρισης.
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι εξακολουθεί να βγάζει χρήματα ως ράπερ
- Οι Ιάπωνες ξέρουν – Είναι το ikigai το «μυστικό» για μια πιο χαρούμενη ζωή;
- Δοκιμάζοντας τις αντοχές της χριστιανικής Δεξιάς – Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Τραμπ δημιουργεί προβλήματα
- Σε «θλιβερά χαμηλά επίπεδα» η κάλυψη της βίας κατά των γυναικών από τα ΜΜΕ
- Και ναρκοτέστ στα μπλόκα της τροχαίας
- Κέιτ Μπλάνσετ: Έτοιμη να υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε βιογραφική ταινία



