La Reppublica : Η Τουρκία «παγώνει» την αγορά ιταλικών ελικοπτέρων ως αντίποινα για τη δήλωση Ντράγκι
Ο Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», η ‘Αγκυρα αποφάσισε να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, την Πέμπτη χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, «πάγωσε» η πώληση δέκα ελικοπτέρων AW169, του ιταλικού κρατικού ομίλου Leonardo, η οποία είχε συμφωνηθεί από τον Μάρτιο. Το όλο κόστος της αγοράς, αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον συμφωνιών, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, όπως γράφει η La Repubblica, «προειδοποιητικά μηνύματα εστάλησαν σε άλλες δυο ιδιωτικές εταιρίες και στον όμιλο του ενεργειακού τομέα Ansaldo Energia, που κατέχει ποσοστό 40% μιας τρίτης εταιρίας, η οποία διαπραγματεύεται την αγορά μονάδας παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας, έξω από την Κωνσταντινούπολη.
Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών, υπενθυμίζει η εφημερίδα, ξεπερνούν τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λουτράκι: Συνελήφθη ο 17χρονος για την αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία
- Λόρα: Η απόφασή της να ενημερώσει τις γερμανικές Αρχές και η επόμενη ημέρα για την 16χρονη
- Υπουργείο Εξωτερικών: Οι Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια σε Ιράν, Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη
- Τραγικός θάνατος 67χρονης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Καλλιτεχνική κολύμβηση: Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια στην Αυστρία
- Νέες έρευνες με σκυλιά στο κατεστραμμένο εργοστάσιο της Βιολάντα



