Εξαδάκτυλος : Διαφωνώ με το άνοιγμα των Λυκείων – Θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προειδοποίησε ότι η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία
Την διαφωνία του με το άνοιγμα των λυκείων εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Όπως είπε χαρακτηριστικά «θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς».
Ο ίδιος κρατά αυτή τη στάση, διότι όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη. Ειδικότερα στη Β. Ελλάδα που φαίνεται να αυξάνεται. Πρόσθεσε, ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου. Σημείωσε πως η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία.
Δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε από την πλευρά του ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω». Ενώ, εξήγησε πως είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. Επιπλέον, τόνισε πως δεν είναι και απολύτως ασφαλές τα αποτελέσματα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία.
Ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα και όχι όπως πέρσι. Σημείωσε ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, όμως εξαρτάται από τη ροή τους.
- Ο Κίλιαν Μέρφι και οι σκληροτράχηλοι «Peaky Blinders» από το Μπέρμινχαμ επιστρέφουν στις οθόνες μας
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Τζαβέλλας
- Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]


