Αντιδράσεις και καταλήψεις στην Κρήτη για τους δασικούς χάρτες
Δασικοί χάρτες: Την απόσυρσή τους ζητούν αγρότες και κτηνοτρόφοι
Σε κατάληψη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου από αγρότες και κτηνοτρόφους που ζητούν την απόσυρση των δασικών χαρτών.
Οι καταληψίες απαιτούν από όλους τους θεσμικούς φορείς όπως η Περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου να πάρουν θέση σχετικά με το ακανθώδες αυτό πρόβλημα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής στο δήμο Ρεθύμνης αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις ως προς τον τρόπο αντίδρασης. Αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούν όλη την Κρήτη από άκρη σε άκρη να στηρίξουν τον «αγώνα» τους.
Η κατάσταση είναι τεταμμένη τις τελευταίες ημέρες ενώ το πρωί έκαναν συλλαλητήριο έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνης για να ακούσουν και την θέση του Δημάρχου κυρίου Γιώργου Μαρινάκη. Όπως δήλωσε στο layout.gr και τη Γεωργία Καμαρίτη, ο Γιώργος Στριλιγκάς που βρέθηκε στη κατάληψη της Διεύθυνσης Δασών Ρέθυμνου: «Είμαστε εδώ και δεν διαπραγματευόμαστε το «ΑΙΜΑ» των παππούδων μας »
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη





