Self test : Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για τη διενέργειά τους στα φαρμακεία
«Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την ανάγκη της μέγιστης προστασίας» αναφέρουν.
Κατηγορηματικά αντίθετους βρίσκει τους φαρμακοποιούς οποιαδήποτε αναφορά περί διενέργειας self test με οποιαδήποτε αποζημίωση στα φαρμακεία και αποτελεί απαράβατο όρο για τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα της διάθεσης των self tests, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
«Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των self test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας», τονίζει ο ΠΦΣ, με αφορμή αναφορές σε ΜΜΕ ότι τα self test δύνανται να διενεργούνται στα φαρμακεία και μάλιστα με αντίτιμο 2 ευρώ.
«Απαραίτητη όμως προϋπόθεση», προσθέτει «είναι να μην διενεργούνται τα self test στα φαρμακεία, λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία. Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την ανάγκη της μέγιστης προστασίας».
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Μυστήριο με την εξαφάνιση του 45χρονου διοικητή της Πυροσβεστικής – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Με ιστορικό γκολ του Σαλάχ, η Αίγυπτος νίκησε τη Νότιο Αφρική (1-0)
- Μπλόκα: Συσκέψεις σε όλη τη χώρα από τους αγρότες – Το κρίσιμο ραντεβού στη Νίκαια
- Απεργία ΣΕΗ το Σάββατο: Η ΕΝΘΕΠΑ διαψεύδει καθολικό «λουκέτο» στα θέατρα – Ποιοι στηρίζουν την κινητοποίηση
- Ζελένσκι: Έτοιμος να προκηρύξει δημοψήφισμα για το σχέδιο Τραμπ αν η Ρωσία συμφωνήσει σε εκεχειρία δύο μηνών
- Συρία: Σουνιτική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο τζαμί με τους 8 νεκρούς

