Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η λογική των self test είναι ότι η πολιτεία θα παραλάβει εκατομμύρια τεστ, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε κεντρικά σημεία σε όλη την περιφέρεια.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας του πανελλήνιου συλλόγου φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, Γιάννης Δαγρές για τα self test, η χρήση των οποίων θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η λογική των self test είναι ότι η πολιτεία θα παραλάβει εκατομμύρια τεστ, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε κεντρικά σημεία σε όλη την περιφέρεια. Από εκεί η φαρμακαποθήκες θα παραλαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση με δικά τους κόστη για να τα διανείμουν σε φαρμακεία.

Όπως υποστήριξε, τα τεστ θα είναι επαρκή σε ποσότητα με αρχικό αριθμό τα 10 εκατομμύρια τεστ. Η διαδικασία είναι γνωστή για τις φαρμακαποθήκες, γεγονός που δε θα αποτελέσει πρόβλημα στην παραλαβή και διανομή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Δαγρές υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, καθώς για κάθε πολίτη που παίρνει το τεστ, πρέπει να γίνεται καταγραφή των στοιχείων του σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς και τα αποτελέσματα του τεστ.

Δε θα υπάρχει κάποια επιβάρυνση για τους πολίτες, δήλωσε ο κ. Δαγρές και πρόσθεσε πως τέτοιου είδους τεστ δεν μπορούν να γίνουν σε χώρους φαρμακείων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr