Η Ναόμι Οσάκα είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού Australian Open.
Δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου της τροπαίου στη Μελβούρνη, η Γιαπωνέζα έφτασε στον 4ο Major τίτλο της την Κυριακή, κερδίζοντας στον τελικό την Αμερικανίδα Τζένιφερ Μπρέιντι.
Η 23 Γιαπωνέζα ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε σε κανένα σημείο περιθώριο στην αντίπαλό της να πιστέψει ότι θα πάρει τη νίκη.
Η Οσάκα εκτός από τον τίτλο σημείωσε και πολλά ρεκόρ. Με τη νίκη επί της Αμερικανίδας πανηγύρισε τον τέταρτο major τίτλο της. Παράλληλα έγινε η πρώτη μετά την Μόνικα Σέλες που ΄χει εκρδίσει τους τέσσερις πρώτους τελικούς που έχει συμμετάσχει.
Να θυμίσουμε ότι η Οσάκα έχει κατακτήσει τους τίτλους σε US Open 2018, 2020 και Australian Open 2019, 2021, ενώ έχει σηκώσει το τρόπαιο στα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία Grand Slams στα οποία έχει παίξει.
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Ο Υπουργός Αθλητισμού του Ιράν, Αχμάντ Ντονιαμάλι, ξεκαθάρισε πως η Εθνική Ομάδα της χώρας δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με τις ΗΠΑ.