Ρόδος : Φυλακίστηκε άδικα για τη δολοφονία της γιαγιάς της – Θα λάβει 42.340 ευρώ ως αποζημίωση
Έμεινε στη φυλακή για χρόνια, ενώ ήταν αθώα
Δεκτή έγινε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση που υπέβαλε, η Α.Β., για την αναγνώριση και επιδίκαση αποζημίωσης για την άδικη φυλάκισή της από το Νοέμβριο του 2014.
Η γυναίκα,έχει κριθεί αμετακλήτως αθώα για την δολοφονία και ληστεία της γιαγιάς της, και το δικαστήριο τής επιδίκασε αποζημίωση ύψους 29 ευρώ για κάθε ημέρα άδικης κράτησής της και συνολικά 42.340 ευρώ.
Οπως ανέφερε στην αίτηση που υπέβαλε στο δικαστήριο δια του συνηγόρου της, την 4η Νοεμβρίου 2014 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και έκτοτε και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2016 ήταν προσωρινά κρατούμενη στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά της γιαγιάς της.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 καταδικάστηκε από το Μ.Ο.Δ. Κω με την αριθμ. 23-36/2016 απόφασή του για τα ως άνω αδικήματα σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 10 ετών.
Όπως σημειώνει η dimokratiki.gr, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 5η Νοεμβρίου 2018 έκρινε ομοφώνως αθώα λόγω αμφιβολιών την γυναίκα, και ένοχο, όπως και πρωτοδίκως, τον αδελφό της, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
