Λινού στο MEGA : Μας προβληματίζει ότι κάνουμε λίγα τεστ – Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς
Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, το επερχόμενο τρίτο κύμα που αναμένουν οι επιστήμονες, καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μίλησε στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού
Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, το επερχόμενο τρίτο κύμα που αναμένουν οι επιστήμονες, καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μίλησε στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.
«Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι φαίνεται διασπορά στο σύνολο της κοινωνίας. Το άλλο είναι ότι τα τεστ είναι ακόμα λίγα. Πολλά έχουν αντικατασταθεί από rapid tests που δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία, κυρίως σε ασυμπτωματικούς. Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς» εξήγησε.
«Έχουμε σημαντική μείωση σε θανάτους και σε εισαγωγές, αλλά και πάλι αυτοί οι αριθμοί εκφράζουν τις συνθήκες πριν 3 εβδομάδες» ανέφερε ερωτηθείσα για την διαχύτη ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες ημέρες».
«Κάθε φορά να εκτιμάται η πιθανότητα του κινδύνου, κι αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες στην συγκεκριμένη περιοχή, από την διάρκεια στην οποία εκτίθενται οι άνθρωποι, αν δηλαδή είναι ένα μικρό μαγαζί, ένας εργαζόμενος κι ένα πελάτης, ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από ένα μεγάλο κατάστημα με 50 άτομα« συμπλήρωσε σχετικά με τον κίνδυνο να μολυνθεί κάποιος.
«Παίζει ρόλο ποιο κομμάτι του λιανεμπορίου θα ανοίξει το ίδιο ισχύει και για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Εγώ ήθελα ανοιχτά σχολεία για να μην υπάρχουν ανισότητες, αλλά να γίνει με ασφάλεια» σημείωσε αναφορικά στα επόμενα βήματα στην διαχείριση της πανδημίας, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Γυμνασίων – Λυκείων.
- Super League: Γενική Συνέλευση στις 6 Μαρτίου
- The Secret Agent – Έτσι είναι η καθημερινή ζωή κάτω από μια δικτατορία
- Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ
- Έπσταϊν: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για ενδεχόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο
- Δανεικός στη Μπανταλόνα ο Τζαμπάρι Πάρκερ
- Ρέντη: Απείλησε παιδιά με αεροβόλο επειδή έκαναν φασαρία έξω από γυμνάσιο
- Υπόθεση Δήμητρας Ζήρδα: Η ώρα της αλήθειας για το «θρίλερ» του Αγγίτη
- Δανία: Η πρωθυπουργός προκηρύσσει πρόωρες εκλογές στον απόηχο της αντιπαράθεσης για την Γροιλανδία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442