
Κατασχέθηκαν 19 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα κατά την εορταστική περίοδο στην Αττική
Σημαντικές αγορανομικές παραβάσεις και κατασχέσεις τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης βάρους 18.914 κιλών, πραγματοποιήθηκαν σε 1.182 έλεγχους που διενέργησαν υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής το δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου
Σημαντικές αγορανομικές παραβάσεις και κατασχέσεις τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης βάρους 18.914 κιλών, πραγματοποιήθηκαν σε 1.182 έλεγχους που διενέργησαν υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής το δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.
Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας έναντι κάθε παραβατικότητας σε βάρος της υγείας των πολιτών και της ορθής επιχειρηματικότητας. Σημειώνει ότι καθημερινά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σκοπό αυτό και ευχαριστεί τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι «εργάζονται με συνέπεια, σκληρά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα».
Στις παραβάσεις εκτός των ληγμένων και αλλοιωμένων προϊόντων εντοπίστηκε παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων, έλλειψη σήμανσης και ακατάλληλες εγκαταστάσεις τροφοδοσίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 121 συστάσεις συμμόρφωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Π. Χριστακόπουλος οι έλεγχοι διενεργήθηκαν ως εξής:
727 σε ζωικής προέλευσης προιόντα, 266 σε φυτικής προέλευσης.
Δεσμεύτηκαν 20 κιλά ζωικών τροφίμων και κατασχέθηκαν 18.914 κιλά (φυτικά και ζωικά προιόντα).
Επίσης σε 136 έλεγχους στα τελωνεία εξετάστηκαν 1.005 τόνοι τροφίμων, ενώ διενεργηθήκαν 53 κρεοσκοπικοί έλεγχοι σε σφαγεία: που αφορούσαν 1.057 χοιρινά, 2.832 αμνοερίφια και 96.714 πτηνά.
- Συνταγή: Σαλάτα με παντζάρια και μπουράτα
- Αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών σε όλη την Ευρώπη το 2025 – Νικητές και χαμένοι
- Μεταναστευτικό: Κράτηση, απελάσεις και «μαύρες τρύπες» εκτός ΕΕ
- Τραμπ: «Δεν είναι καλή στιγμή» – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως χάσει τον γάμο του γιου του λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Έμπολα: 671 τα κρούσματα και 160 θάνατοι – Γιατί ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές
- Σε αναμονή οι ευρωπαίοι ασθενείς για νέες θεραπείες ίσως και πάνω από 3 χρόνια




