ΗΠΑ: FBI και Εθνοφρουρά ενισχύουν τις δυνάμεις στο Καπιτώλιο
Πηγές του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισαν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν σταλεί ενισχύσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Εκκληση για άμεση ενίσχυση έκαναν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο και όπως μεταδίδει το NBC άνδρες του FBI, της Εθνοφρουράς αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σπεύδουν για να τους υποστηρίξουν στην προσπάθεια τους να δοθεί ένα τέλος στο χάος που επικρατεί.
Πηγές του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισαν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν σταλεί ενισχύσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό το πρίσμα της εξέγερσης διαδηλωτών, υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.
Αυτή η ανάπτυξη των ένοπλων ενισχύσεων ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.
- Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες, τσουνάμι και ζημιές από τα 7,6 Ρίχτερ
- Βολιβία: 2 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες
- Ο Μαμντάνι μετακομίζει από το ταπεινό δυάρι στην πολυτελή δημαρχιακή έπαυλη των 1.000 τ.μ.
- Ουκρανία: Κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Κόστα για τη συνάντηση με Ζελένσκι
- Το 2026 μπορεί να φέρει εκλογές Λούλα εναντίον Μπολσονάρο του νεότερου
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας




