O (κάπως παιδιάστικος) λόγος που οι Pink Floyd δεν συνεργάστηκαν με τον Κιούμπρικ
Όταν ο σκηνοθέτης είχε ζητήσει την μουσική των Pink Floyd για το Κουρδιστό Πορτοκάλι εκείνοι είχαν αρνηθεί.
Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, και οι Pink Floyd, ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα της ροκ βρέθηκαν κάποτε ένα βήμα πριν τη συνεργασία.
Παρόλο που η ατμοσφαιρική, απόκοσμη κάποιες φορές μουσική των τελευταίων μοιάζει ιδανικό soundtrack για κάποιες από τις εμβληματικές σκηνές του Κούμπρικ η σύμπραξη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ για έναν κάπως μικροπρεπή λόγο.
Το βρετανικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής δημιουργήθηκε το 1965. Με τις πρωτοποριακές συνθέσεις, τους συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και τις θεαματικές τοιυς συναυλίες κατάφεραν να γίνουν ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.
O ανυπέρβλητος Στάνλεϊ Κιούμπρικ από την άλλη είναι ο άνθρωπος πίσω από μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ιστορίας του σινεμά, όπως την Οδύσσεια του διαστήματος, την Λάμψη, το Κουρδιστό Πορτοκάλι και το Μάτια Ερμητικά Κλειστά.
Όταν το 1971 ο Κιούμπρικ ετοιμαζόταν να γυρίσει το Κουρδιστό Πορτοκάλι επικοινώνησε με τους Pink Floyd ζητώντας την άδειά τους να χρησιμοποιήσει στην ταινία κομμάτια από το άλμπουμ τους «Atom Heart Mother». Και εκείνοι, χωρίς προφανή λόγο, είπαν όχι.
Χρόνια αργότερα ο ντράμερ του συγκροτήματος, Nick Mason εξήγησε πως ο πραγματικό λόγος που σνόμπαραν τότε τον σκηνοθέτη ήταν επειδή ο Κιούμπρικ δεν είχε συμπεριλάβει την μουσική τους στο soundtrack της Οδύσσειας του διαστήματος. Σύμφωνα με τον Mason οι Pink Floyd πίστευαν τότε πως η συγκεκριμένη ταινία ήταν ακριβώς το στοιχείο τους και πως θα έπρεπε να είχαν συμμετάσχει σε αυτήν.
Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά ήταν αρκετά παιδιάστικη.
- Το New Yorker έγινε 100 ετών – Ντοκιμαντέρ του Netflix εξερευνά το πρωτοποριακό, γεμάτο αυτοπεποίθηση περιοδικό
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βόλος
- Αυστραλία: Δέκα λεπτά τρόμου στην παραλία Μποντάι – Τι ξέρουμε για την τρομοκρατική επίθεση
- Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Βόλο (pic)
- Αυστραλία: Σοκάρουν οι περιγραφές των Ελλήνων του Σίδνεϊ που βρέθηκαν στο σημείο του μακελειού με τους 12 νεκρούς
- Μπαράζ πληρωμών από 15 Δεκεμβρίου – Όλες οι ημερομηνίες και τα ποσά




